آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

اختلال شخصيت وسواسي جبري با افراط در نظم و كمالگرايي روبرو است. اين افراد نسبت به اطرافيان بي اعتماد هستند و هيچ كاري را به آنها نمي‌سپارند. افراد مبتلا به اين اختلال شخصيت در مردان بيشتر از زنان مشاهده مي‌شود. كساني كه به اختلال شخصيت وسواسي جبري مبتلا هستند بيشتر از ساير اختلالات به دنبال درمان مي‌روند. آنقدر طبق اصول و چهارچوب رفتار مي‌كنند كه از نظر ديگران بسيار خشك هستند. در مسائل مالي و عاطفي بسيار سخت گير و البته تنگ نظرند. به موضوعات جزئي و حاشيه اي بسيار توجه دارند. و نسبت به انجام كارهاي تكراري اعتياد دارند.

بهبود اختلال شخصيت وسواسي جبري با كمك روان درماني و دارو درماني انجام مي‌شود. دارو درماني مختص افراد داراي نشانه هاي شديد است. و به تنهايي كاربرد طولاني مدت ندارد. انجام روش هاي درماني مانند درمان شناختي رفتاري و آموزش تكنيك آرام سازي به افراد با اين اختلال كمك مي‌كند.

منبع: اختلال شخصيت وسواسي جبري | علائم و علل OCPD

اختلال شخصيت وسواسي جبري

افراد مبتلا به اختلال شخصيت وسواسي جبري در بيان احساسات خود با مشكل مواجهه مي‌شوند. اين افراد به شدت كمالگرا هستند و علاقه دارند تا همه چيز را تحت كنترل خود بگيرند. به هيچكس اعتماد ندارند و همين امر باعث مي‌شود تا كارهاي خود را به ديگران نسپارد. زيرا ديگران را بي دقت و بدون نظم مي‌دانند. زندگي شخصيت وسواسي جبري سرشار از مقرارت است و از هيچ انعطاف پذيري خبري نيست. بسيار به كار توجه دارند. اين توجه فراوان مانع از برقراري رابطه عميق، خود انگيختگي و آرامش مي‌شود.

كساني كه به اختلال شخصيت وسواسي جبري مبتلا هستند، نسبت به مسائل مالي، هيجانات و عواطف خود سخت گير هستند. در تمامي موارد بايد حرف با آنها باشد. اين نحوه برخورد و رفتار به صورت ناخودآگاه است. علت و دليل اين اختلال شخصيتي هنوز به طور قطع مشخص نشده است. اما مانند مابقي اختلالات، ريشه در تجربيات كودكي و ژنتيك دارد.

علائم اختلال شخصيت وسواسي جبري

افراد مبتلا به اختلال شخصيت وسواسي جبري از خود نشانه هايي را بجا مي‌گذارند كه متخصصان را به تشخيص اين بيماري وا مي‌دارد. اين افراد علائمي دارند كه در ادامه به تمامي موارد آن اشاره كرده ايم. رفتار رسمي، جدي و خشك

 خلق جدي

پاسخ پر تفصيل به سوالات

 كمالگرايي صرفه جو در هزينه ها

بسيار وقت شناس

 توجه زياد به جزئيات

 از خود گذشتگي شديد براي خانواده

احتكار وسايل به درد نخور و قديمي

 ناتوان در سپردن كار به ديگران به دليل ترس از درست انجام ندادن

 منظم در انجام برنامه ريزي ها

بسيار نياز به دستور دادن دارند

پايبند به قوانين و مقررات

پايبند به قوانين معنوي

سخت كوشي غير متعارف دارند

 پنهان كار

 دروغگونگران از دست دادن روابط عاطفي هستند

 رفتارهاي نمايشي براي جلب توجه دارند

 استفاده از قهر و پرخاش به جاي مديريت بحران

بسيار خرافاتي بودن

 اعتقاد شديد به سنت و مراسمات

توجه شديدي به جزئيات

 خود درست پنداري

 شخصيت وابسته دارند

علائم باليني اختلال شخصيت وسواسي جبري

 هيجاني هستند

تمركز ندارند

 تحريك پذيري بالايي دارند

روابط بين فردي خشك دارند

 كلافگي از لحاظ فيزيكي و رابطه جنسي

مشكلات گوارشي

 سرگيجه

 اختلالات خواب

لرزش دست و پا

 ضعف جسماني

دلايل اختلال شخصيت وسواسي جبري

علت اصلي اختلال شخصيت وسواسي جبري همچنان ناشناخته است. اما مانند تمامي اختلالات، اين اختلال را نيز مي‌توان به تجارب دوران كودكي و ژنتيك ربط داد. در مواردي كه افراد با سن بالاتر به اين اختلال مبتلا هستند، مي‌توانند تجارب دوران كودكي خود كه چگونه و چرا به اين اختلال مبتلا شده اند به خاطر بياورند.

شيوع اختلال شخصيت وسواسي جبري

اختلال شخصيت وسواسي جبري در هر دو جنسيت رخ مي‌دهد. اما در آقايان به نسبت خانم ها بيشتر ديده شده است. شيوع اين اختلال حدودا 1 درصد جمعيت را در بر مي‌گيرد. افراد با اين اختلال بيشتر از ساير اختلالات در جستجوي درمان هستند.

اختلال شخصيت وسواسي جبري يكي از شايع ترين اختلالات است كه حدودا از 1% تا 7،9% جامعه را در بر مي‌گيرد. كساني كه به بيماري هاي بهداشت روان مبتلا هستند با درصد بالاتري به اين اختلال دچار مي‌شوند. با توجه به تحقيقات، افرادي كه به اختلال وسواسي اجباري شديد مبتلا هستند، با درصد بالاتري به اختلال شخصيت وسواسي جبري مبتلا مي‌شوند.

پيامد اختلال شخصيت وسواسي جبري

افراد مبتلا به اختلال شخصيت وسواسي جبري بايد هرچه سريعتر تحت درمان قرار بگيرند. اگر اين اختلال كنترل نشود دوران سختي را خواهند گذراند. در نتيجه علاوه بر اختلال خود به اضطراب و افسردگي دچار مي‌شوند. اين افراد به دليل خلق و خويي كه دارند به سمت مصرف داروهايي مانند ضد التهاب، آنتي بيوتيك، آرام بخش و مواد مخدر گرايش پيدا مي‌كنند.

راه هاي بهبود اختلال شخصيت وسواسي جبري

بهبودي اختلال شخصيت وسواسي جبري بايد توسط متخصص و روانشناسان صورت بگيرد. در وهله اول روانشناس با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه براي تشخيص اين اختلال قدم بر مي‌دارد.  براي بهبودي سريعتر همسر و خانواده بايد فرد را تشويق كنند. براي اختلال شخصيت وسواسي جبري 3 نوع درمان را در نظر گرفته ايم كه در ادامه توضيح خواهيم داد.

 درمان شناختي

يكي از روش‌هاي درماني براي اختلال شخصيت وسواسي جبري، درمان رفتاري شناختي است. اين روش درماني كه به CBT نيز معروف است. به شناخت رفتار و خلق و خوي افراد مي‌پردازد. در اين جلسات درماني مراجعه كننده با درمانگر در رابطه با ترس ها، استرس، افسردگي و اضطراب هاي خودش به صحبت مي‌پردازد. در نتيجه درمانگر به بيمار كمك مي‌كند تا با اطرافيان خود روابط بهتر و با اثر گذاري بيشتري را برقرار كند.

 آموزش تكنيك آرامش

دومين روش درماني براي اختلال شخصيت وسواسي جبري، آموزش تكنيك آرامش است. در اين روش درمانگر به بيمار مهارت هاي تنفس و آرامش را به بيمار در جهت كاهش اضطراب و رفتاري هاي او آموزش مي‌دهد. تكنيك هاي تنفس و روش هاي درماني بسيار در موقعيت هاي مختلف به اين افراد كمك كننده خواهد بود.

 دارو درماني

دارو درماني روشي براي كنترل اختلال شخصيت وسواسي جبري است. در اين روش درماني روانپزشك براي كاهش علائم وسواس، اضطراب و كاهش استرس اين افراد داروهايي را تجويز مي‌كند. البته به خاطر داشته باشيد كه دارو درماني بايد در كنار روان درماني باشد. افراد مبتلا با دارو درماني به تنهاي درمان نمي‌شوند. دارو درماني روشي كوتاه مدت جهت كاهش علائم است. و با قطع داروها، نشانه ها دوباره بروز پيدا مي‌كند.

كلام آخر

در اين مقاله با اختلال شخصيت وسواسي جبري آشنا شده ايد. اين اختلال به طور شايعي در جامعه امروزي وجود دارد. و مردان به نسبت دو برابر زنان به آن مبتلا مي‌شوند. افراد مبتلا به دليل سختي كه به آنها وارد مي‌شود به دنبال درمان مي‌روند. براي درمان اين اختلال روانشناسان از روش هايي مانند CBT، تكنيك تنفس و … استفاده مي‌

براي درمان نياز به روانشناس و مراجعين داريد. مركز مشاوره آواژه به صورت تلفني و حضوري در زمينه فوبياي حيوانات به مراجعان مشاوره مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال شخصيت وسواسي جبري مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

منبع: 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/8  ] [ ۱۱ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب